Rádi bychom Vás pozvali k účasti na jedinečném divadelním projektu Paměť jsme my, který každoročně pořádá organizace Post Bellum ve spolupráci s divadlem Theater Na de Dam z Nizozemska. Letos se projekt koná ve spolupráci s Národní galerií Praha.

Dalším partnerem projektu je RecyUpcy. RecyUpcy zachraňuje odpadové materiály před likvidací a využívá je pro kreativní vzdělávání dětí a dospělých.

Cílem projektu je propojit generace prostřednictvím osobního setkání studentů s pamětníky, konkrétně s přeživšími holocaustu. Studenti na základě vyprávění pamětníků vytvoří performance / instalaci, která bude reflektovat jejich osudy a zároveň reagovat na otázky současnosti. Témata holocaustu a lidských práv tak propojíme s aktuálním děním.

Kdo se může zapojit?
Hledáme 5 až 10 studentů výtvarných umění (obor: výtvarná umění, Fine Arts, volné umění, intermedia, sochařství a dalších) a herectví. Celým projektem Vás provedou umělkyně, kurátorka a dokumentaristka Tamara Moyzes a divadelní režisérka Tamara Pomoriški.

Kdy a kde bude premiéra?
Premiéra se uskuteční 27. ledna 2024, v Den památky obětí holocaustu, ve Veletržním paláci Národní galerie Praha. Prostor bývalého shromaždiště před transportem do koncentračních táborů a umělecká díla tematizující holocaust ve stálé expozici budou zdrojem inspirace.

Jaký je harmonogram?
Projekt probíhá od listopadu 2023 do ledna 2024. Zahrnuje společná setkání i individuální přípravu. Termíny přizpůsobíme studentům, premiérový týden 20.-27.1.2024 je ale nutné absolvovat celý.

Chcete se přihlásit?
Prosíme, vyplňte následující přihlašovací formulář zde.

Těšíme se na setkání a věříme, že společně vytvoříme silný umělecký zážitek. Pomozte nám udržet živou paměť statečných lidí.